Ezzel az ízletes paradicsomos káposztával kezdem az újévi blog-fogadalmam megvalósítását, miszerint minden hónap első hétfőjén posztolok egy sós-húsos paleo ételt.
A párolt káposzta kedvelt, vitamindús köret a hideg téli napokon. A pikáns, paradicsomos változattal izgalmassá tehetjük a megszokott ízeket. Ez a hagyományosnál ropogósabb változat kiváló paleo köret húsok mellé, és önmagában akár könnyű vacsora is lehet. Ezúttal császárszalonna zsírján sóval és borssal sütött sertéstarjával tálaltam.
A káposztát lehet külön köretként más húshoz is, esetleg hurkához, kolbászhoz (nem paleo) a hagyomány jegyében, vagy csak önmagában vegetáriánus, könnyű vacsoraként. A hideg időben ez az egyetlen étel, melyet hidegen és melegen is egyaránt szeretek fogyasztani.
A receptet a Kifőztük januári számában jelent meg.
Ti hogy szeretitek a káposztát jobban: hidegen vagy melegen és mivel tálalva?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Kedves Hozzászóló!
Kérlek, hogy hagyj egy nevet (lehet fiktív is), amelyen szólíthatlak a válasz adásomkor.
Köszönöm a hozzászólásod!