Oldalak

hétfő, február 06, 2012

Paradicsomos káposzta szalonnás-sertéstarjával (paleo)



Ezzel az ízletes paradicsomos káposztával kezdem az újévi blog-fogadalmam megvalósítását, miszerint minden hónap első hétfőjén posztolok egy sós-húsos paleo ételt.


A párolt káposzta kedvelt, vitamindús köret a hideg téli napokon. A pikáns, paradicsomos változattal izgalmassá tehetjük a megszokott ízeket. Ez a hagyományosnál ropogósabb változat kiváló paleo köret húsok mellé, és önmagában akár könnyű vacsora is lehet. Ezúttal császárszalonna zsírján sóval és borssal sütött sertéstarjával tálaltam.

A káposztát lehet külön köretként más húshoz is, esetleg hurkához, kolbászhoz (nem paleo) a hagyomány jegyében, vagy csak önmagában vegetáriánus, könnyű vacsoraként. A hideg időben ez az egyetlen étel, melyet hidegen és melegen is egyaránt szeretek fogyasztani. 

A receptet a Kifőztük januári számában jelent meg.








Ti hogy szeretitek a káposztát jobban: hidegen vagy melegen és mivel tálalva?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves Hozzászóló!

Kérlek, hogy hagyj egy nevet (lehet fiktív is), amelyen szólíthatlak a válasz adásomkor.

Köszönöm a hozzászólásod!