Oldalak

csütörtök, december 08, 2011

Répás cupcake mandarinos kesukrémmel - Karácsonyra hangolva (paleo)



Őrült idő van itt. Annyira őrült szél van (100mph), hogy a rendőrség vörös riasztást rendelt el, az egyetemről pedig hazaküldték a dolgozókat, vagyis melegen ajánlották a még nappali hazamenetelt, ugyanis estére rosszabb lesz állítólag... Én a mai napon hivatalos ügyben igyekeztem valahova gyalog. Hiba volt. Télikabát, alatta zakó, ing, farmer és egy ultra szuper és meleg, eredeti birka bőr  csizma. Az eredmény: mintha beleugrottam volna az Északi-tengerbe ebben a szerelésben, plusz még ehhez jött az olyan erősségű szél (mondtam már, hogy 100mph??) hogy többször majdnem kilökött az útra a járdáról, pedig azért nem vagyok negyven kiló vasággyal. Mindemellett lezárták a hidakat is, ami egy kissé megbénítja a busz közlekedést. Valamint majdnem négykézláb másztam fel az első emeletre, ahol lakunk, hogy bejussak az ajtón ahhoz pedig kapaszkodnom kellett a korlátba az egyik kezemmel, másikkal pedig valahogy kinyitni az ajtót. 

Nem vagyok egy vinnyogós típus, de ez az idő durva. Ilyenkor két dologot lehet tenni: 
1) beugrani a forró kádba amilyen gyorsan csak lehet egy nagy bögre forró, whiskys Earl Grey teával (bizony, whiskyvel fantasztikus és gyorsabban melegít is!);
2) besütizni. Méghozzá paleo sütivel. 

Én mind a két opciót mosolyogva pipálom. Besütizésem eszköze pedig ez az isteni répás cupcake volt, ami egyébkétn sima muffinként is megállja a helyét. Az én Kedves Répatorta-kerülő Párom is hümmögve pusztította, én aztán tudom, hogy a legnagyobb elismerés. 
A répa íze nagyon klasszul olvad egybe a mandulával, a datolya, a meleg fűszerek és a tetején lévő kesukrém pedig egyszerűen mennyei, ünnepi párost alkotnak. A piskóta nagyon puha, nem az a fajta tészta amit simán lehet törni - ez puha, omlós, nedves piskóta. Nekünk nagyon bejött, remélem Nektek is beválik! :)




16 megjegyzés:

  1. Hú ez nagyon jól hangzik... nálunk is örült szél van, éjjel azt hittem benyomja a nappalin a lehúzott redönyöket :(

    VálaszTörlés
  2. nagyon jól néz ki! meg ami különösen tetszik az a tortatál/cupcake tál. megkérdezhetem hol lehet ilyet venni? :)

    VálaszTörlés
  3. Hena, köszönöm! Igen, csiripelték a verebek, hogy otthon is húzós idő van.

    Colors in the Kitchen! Köszönöm, nekem is tetszik. :) Itt lehet kapni Dundeeban, Skóciában.

    VálaszTörlés
  4. Hű, wow, azta....:-) Úgy érzem, el vagyunk kényeztetve. Mostanában csak úgy ontod magadból a jobbnál jobb sütiket, kánaán.... Örülök, hogy gyakrabban irsz, meg persze az is szuper, hogy mesélsz az ottani történésekről, élményeidről, ne hagyd abba, olyan jó olvasni!:-)
    Betti

    VálaszTörlés
  5. Minden elismerésem. A Süti se utolsó, na de ez a helyes kis tálca!!! Legyen szép hétvégétek! Paleonita

    VálaszTörlés
  6. Betti, köszönöm! Igyekszem behozni magam, ötlet az van rendesen, megvalósításban sem szűkölködöm, csak fény legyen, hogy lekattinthassam! :)

    Anita, köszönöm szépen, én is imádom a tálcát! :)Szép hetet kívánok!

    VálaszTörlés
  7. A múlt héten megcsináltam - méz nélkül és kevesebb datolyával - és mindenkinek nagyon ízlett :)

    VálaszTörlés
  8. Szia Alexandra!

    Épp eszembe jutottál valamelyik nap! :) Rád mindig számíthatok recept-tesztelés terén! Köszönöm, hogy megírtad az eredményt és hogy kipróbáltad, nagyon boldoggá tettél! :)

    VálaszTörlés
  9. Szia Panna!

    Gratulalok szenvedelyes, izgalmas es "izleses" (minden ertelemben) blogodhoz! Az ember teged olvasva rogton paleo-dieataba kezd! Na es a fotooooook! Imadom oket, de tenyleg!
    Tesztelest illetoen: en gesztenye lisztet hasznaltam + gesztenye mezet ( gesztenyebol sosem eleg....vagy megis), de ugy gondolom igy mar tulsagosan eroteljes lett az ize! Finomitok, aztan ismet irok!
    Addig is kerdeznem, hogy te miert nem hasznalsz gesztenye lisztet?

    Udvozlettel


    Anita

    VálaszTörlés
  10. Anita!

    Köszönöm szépen, nagyon jól esnek a szavaid! :)))
    A gesztenyeliszt (és méz) isteni jó dolgok, nagyon szívesen használnám is, csak itt számomra nem elérhető, de majd mindenképp alaposabban utána nézek és keresni fogom. Azonban gesztenye darát használtam, mint liszt több receptemben is a blogomon még a tél folyamán a Maronitól és nagyon klassz! :)
    Köszönöm a tippet további jó sütögetést!

    VálaszTörlés

Kedves Hozzászóló!

Kérlek, hogy hagyj egy nevet (lehet fiktív is), amelyen szólíthatlak a válasz adásomkor.

Köszönöm a hozzászólásod!