Oldalak

kedd, március 30, 2010

Málnás-mascarponés fagylalt


Egy doboz mascarpone figyel a hűtőmben már egy hónapja, és az óra pedig ketyeg…kezdeni kellene vele valamit - gondoltam. Nem akartam tiramisut készíteni, végre valamit újítani szerettem volna, s ekkor jött az ötlet: legyen belőle fagyi! Az idő egyre melegszik - ha indok kell, de nekem nem kell: fagyi mindig jöhet!
Mivel málnám is van bőven a fagyasztóban, ezért rögtön tudtam, hogy kettejükből tökéletes páros lesz. Nem kevés pisztácia és Amaretto likőr kíséretében, bemutattam őket egymásnak, és első látásra szerelem lett! Voila!


Hozzávalók: David Lebovitz vanília fagyija alapján

  • 250 ml tej (3.8%)
  • 250 ml tejszín
  • 5 tojás
  • 250 ml mascarpone
  • 2 ek Amaretto likőr
  • 150 g nádcukor
  • 3 maroknyi málna összeturmixolva
Elkészítés:
  1. Miközben a tejet felmelegítem a cukorra, a tojássárgájákat fehérre verem habverővel.
  2. A cukros tejet lassan a tojássárgájához öntöm, közben verve habverővel - nehogy rántotta legyen.
  3. A tejes-cukros-tojást vissza a lábosba és kis lángos krémmé főzöm, folyamatos! Kevergetés mellett, hogy a spatulán maradjon.
  4. A tejszínt összekeverem a mascarponéval, majd hozzáöntöm szűrőn keresztül a tojásos tejet. Kihűtöm. Mikor kihűlt, hozzáadom a 2 ek mandula likőrt. Az alkohol csökkenti a fagylalt olvadáspontját, ezáltal krémesebb lesz a fagylalt.
  5. Berakom a fagyasztóba, és kb. 45 perc után habverővel / turmix géppel megkavarom, hogy feltörjem a jégszilánkokat. Ezután a keverést megismétlem 30 percenként kb. 5x. Az utolsó keverésnél belerakom a málnát és nagyjából kavarok rajta egy párat, hogy márványos legyen.

5 megjegyzés:

  1. Anyám, ez valami gyönyörűűűűűűűű! Jesszusom, de pazar!:)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen! Hát még az íze... épp most kanalaztam el két gombócot! És ami a meglepő, hihetetlenül krémes. Sokkkkkkal finomabb, mint a bolti fagyi! Nem mellékes, hogy legalább tudom mi van benne (és nem por!).

    VálaszTörlés
  3. wow this looks amazing!!! I can't wait until it's summer and I can make this!

    VálaszTörlés
  4. Gemma,

    thanks for commenting, I'm telling you, this ice cream is just divine! This is far the best I've ever tasted.

    VálaszTörlés

Kedves Hozzászóló!

Kérlek, hogy hagyj egy nevet (lehet fiktív is), amelyen szólíthatlak a válasz adásomkor.

Köszönöm a hozzászólásod!