tag:blogger.com,1999:blog-2333562112414866400.post1397775186078276932..comments2024-03-27T12:49:30.228+03:00Comments on Pocak Panna : Mert most tényleg megérdemlem! :-) (paleo recept)Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/00448065198798393031noreply@blogger.comBlogger29125tag:blogger.com,1999:blog-2333562112414866400.post-28456127186230839432016-05-20T20:18:32.155+03:002016-05-20T20:18:32.155+03:00Legközelebb oda írhatnád például a kezdőknek, hogy...Legközelebb oda írhatnád például a kezdőknek, hogy a az 1dl vizet es az egy ek. zselatint ne azonnal öntse már rá a tortára, mert akkor a 4órás munkáját dobhatja ki az ablakon.<br />kösziEdithttps://www.blogger.com/profile/14424026874524195099noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2333562112414866400.post-74068858768089221362014-07-05T17:22:29.904+03:002014-07-05T17:22:29.904+03:00Szia Panna! Itt Agnes megint, visszatertem.:) Epp ...Szia Panna! Itt Agnes megint, visszatertem.:) Epp most keszul ez a torta. Nagyon izgulok. Mivel 20 cm-es a formam, kicsit tobbet tettem mindenbol. Ott tartok, hogy a krem a 3 orajat tolti a hutoben. Namost ezzel a kremmel azert nem egyszeru az elet, de kinezetre a tojashabtol olyan lesz szerintem, mint a tied. Mivel en Hollandiaban elek es most itt nincs zselatin fix csak zselatin lap, meg a meleg masszaba tettem a felolvasztott zselatin lapokat. Elegge izgulok, de szerintem ossze fog allni. A gyumolcsok kapcsan is izgulok, mert ugye friss gyumolcsot a legjobb tenni a teteje, am azt irjak a csomagolason, hogy a bennuk levo savak es enzimek oldjak a zselatint is, ezert javasoljak a gyumolcsok par perces fozeset elotte, kulonben nem szilardul meg a zsele. Szerinted a tieden a gyumolcsos zselatin reteg ezert nem allt ossze vagy csak keves volt, ahogy irtad? Meg nem tartok ott, hogy rategyem a gyumit, ezert gondoltam, irok, hatha olvasod a blogot addig es akkor annak fenyeben B terv lesz. Koszonom, melyseges tisztelet es udvozlet!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2333562112414866400.post-142148813135179622014-06-30T16:46:06.658+03:002014-06-30T16:46:06.658+03:00Pontosan nekem is ez lenne a kérdésem! :)Pontosan nekem is ez lenne a kérdésem! :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2333562112414866400.post-35510390017574473932014-01-26T00:31:55.240+03:002014-01-26T00:31:55.240+03:00Nna, megkeszitettem a tortat! Eleinte el voltam ke...Nna, megkeszitettem a tortat! Eleinte el voltam keseredve, mert a teszta eleg szaraz lett, nyers allapotban a halmazallapota olyan lett, mint a kokuszgolyo masszaja. Mindenbol szigoruan annyita, es azt tettem bele, amit irtal. A kremre nagyon ugyeltem - lassan fozni, lassan osszekeverni - de a zselatin ( sokatbtettem bele) is sokat segitett rajta. A vaniliakremtol maga a teszta is "megszelidult", felulete egyenletesebb lett, az alaga pedig nedvesebb. A gyumolcsok a tetejen pedig ... nagyon jol kiegeszitik! Koszi a franko receptet, tovabbitom a dicseretet!Anyeginhttps://www.blogger.com/profile/04278101254198025850noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2333562112414866400.post-11278452851745040352013-12-14T17:35:18.368+03:002013-12-14T17:35:18.368+03:00Kedves Panna! Elkészítettem, finom, de közel se ol...Kedves Panna! Elkészítettem, finom, de közel se olyan, mint a tiéd. Én krémnek egy olyasmi állagút kaptam, mintha vaníliapudinggal készítettem volna. Finom, édes, de egyáltalán nem habos, pedig tényleg mindent úgy csináltam, ahogy leírtad. Mi lehetett mégis a gond?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03721375830034173886noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2333562112414866400.post-64458200123504854862013-06-17T19:09:30.052+03:002013-06-17T19:09:30.052+03:00Kedves Panna!
Érdeklődnék, hogy a juharszirupot le...Kedves Panna!<br />Érdeklődnék, hogy a juharszirupot lehet-e eritrittel helyettesíteni? És ha igen, mennyivel?<br />Előre is köszönöm a választ!<br />ΕλευθερίαEleutherianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2333562112414866400.post-47954226956123985152013-04-25T14:39:41.287+03:002013-04-25T14:39:41.287+03:00Szia, ezt a receptet még nem próbáltam újra, de má...Szia, ezt a receptet még nem próbáltam újra, de más hozzászólásnál eszembe jutott, hogy számít hogy a kókusztej milyen zsírtartalmú?(milyen a márkája)<br />Más: mandulavaj vajjal helyettesíthető?<br />kösziAdrinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2333562112414866400.post-69778886858769392882013-03-28T23:33:25.990+03:002013-03-28T23:33:25.990+03:00köszi. Nem adtam fel, majd próbálom újra.És jelent...köszi. Nem adtam fel, majd próbálom újra.És jelentkezem. AdriAdrinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2333562112414866400.post-91364501668790913492013-03-27T10:09:46.748+03:002013-03-27T10:09:46.748+03:00Kedves Adri!
Ha a tojás becsomósodik, akkor valam...Kedves Adri!<br /><br />Ha a tojás becsomósodik, akkor valami félrement. A tojáshoz a "tejet" lassan kell önteni nagyon, közben folyamatosan kavargatva. Ezt aztán visszaönteni az edénybe és alacsony lángon nagyon lassan de folyamatosan kavargatva homogén krémmé keverni. Homogén krémmé kellett volna összeállni. Esetleg nem jó a tojás? Nekem még soha nem volt ilyen gondom. Egyébként úgy sűrű, hogy rátapad a fakanálra a krém, de mivel utána zselatint adunk az egészhez, így nem olyan fontos, hogy irtó sűrű legyen. Sajnálom, hogy nem sikerült. :(Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2333562112414866400.post-6905333315900859042013-03-27T08:53:54.177+03:002013-03-27T08:53:54.177+03:00Szia Panna, megsütöttem. A piskóta nagyon finom le...Szia Panna, megsütöttem. A piskóta nagyon finom lett, de a krémmel nem boldogultam,pedig kétszer is próbáltam. Nem sűrűsödött be, közben a tojás becsomósodott, pedig kis lángon, lassan főztem. De nem tettem bele juharszirupot,bár nem hiszem, hogy ez volt a baj. Szerinted? Gőz fölött kellett volna főzni? Tudnál tanácsot adni? köszi AdriAdrinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2333562112414866400.post-41904597125264715232013-03-24T08:53:19.894+03:002013-03-24T08:53:19.894+03:00Kedves Adri!
A recepttől is függ. Ha a tészta kem...Kedves Adri!<br /><br />A recepttől is függ. Ha a tészta keményebb piskóta, vagy esetleg keksz, amely hűthető, akkor a kókuszolajnak funkciója van: tartás. Például krémekben is így van. Azonban ha használsz vajat, akkor azzal bármikor szinte bárhol helyettesíthetsz. Még a ghee-t ajánlanám. Más olajokkal csak akkor, ha beleírom a receptbe, vagy ha a kókuszolajból csak kevés van használva, pár evőkanálAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2333562112414866400.post-79982660585346480532013-03-24T00:49:01.658+03:002013-03-24T00:49:01.658+03:00Szia Panna, a kókuszolajat, más receptekben a kóku...Szia Panna, a kókuszolajat, más receptekben a kókuszvajat lehet helyettesíteni más olajjal? Ha igen milyen mennyiségben? ( nem vagyok szigorú paleos, csak glutén-, cukormentes).<br />A recepteket most próbálgatom, a kókuszos kenyér, és a szezámos biscotti nagyon finom lett.<br />köszi AdriAdrinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2333562112414866400.post-79701121997850181692012-12-02T23:04:56.563+03:002012-12-02T23:04:56.563+03:00Köszönöm a választ, nálam sem volt rá precedens, h...Köszönöm a választ, nálam sem volt rá precedens, hogy akár napokig állt volna bármi erről a blogról, azért is kérdeztem rá.:)) De akkor átcsoportosítok és két hét múlva kezdem a sütést. Köszönöm még egyszer, AgnesAgnesnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2333562112414866400.post-7406778818334068562012-12-02T16:37:26.581+03:002012-12-02T16:37:26.581+03:00Kedves Ágnes!
Nagyon szépen köszönöm a kedves sza...Kedves Ágnes!<br /><br />Nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat. Sajnos le kell, hogy lombozzalak, nem hiszem, hogy a kekszek elállnak hetekig. Elég nagy az olaj tartalmuk egyrészről, más részről meg még sosem próbáltam ki, hiszen mindig gyorsan elfogynak. :) Én ajánlom frissen készíteni őket, mert gyorak, könnyen készíthetők és hidd el, el fog fogyni gyorsan. :)<br />A golyók maximum 2 hét szerintem, többet nem adnék neki, bár eddig nálam a maximális, amit a hűtőben voltak, az 1 hét.<br />Remélem sikerül megoldanod! :)<br /><br />Kellemes ünnepi készülődést kívánok!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2333562112414866400.post-60634811481300599442012-12-02T16:32:30.170+03:002012-12-02T16:32:30.170+03:00Szia Panna! Itt megint Agnes, aki el van a blogodt...Szia Panna! Itt megint Agnes, aki el van a blogodtól ájulva, és ez most sincs másképp. Ez a torta annyira durván guszta, hogy mindjárt meg is sütöm, nem is értem, hogy kerülhette el a figyelmemet eddig, pláne, hogy csokis piskóta van az alján, ami, ugye, minden tisztességes piskóta-rajongónál alap. Elképesztő. Alexandra blogja is. De én szeretem az újításaidat. Az lenne a kérdésem, hogy meddig állnak el a sült kekszek/nyers golyók úgy általában? Karácsonyra gondoltam elősütni (meg mert már nem bírom ki, hogy előkóstoljak:)), ha celofánba vagy valamibe elcsomagolom, nem romlik meg? A nyers golyó talán nem bír ki még 3 hetet, de a sült kekszek igen, ugye? Már feltételezve, hogy csak előkóstolok és nem eszem mindet meg. :)) Elég sokfelé kell majd térülni fordulni, ha nem is ma rögtön, de jövő hétvégén el kéne kezdjem. Köszi a meglátásaidat ez ügyben.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2333562112414866400.post-51547745400361102242011-06-30T21:56:03.033+03:002011-06-30T21:56:03.033+03:00Kri!
Nagyon örülök, hogy ízlik! A tészta az én re...Kri!<br /><br />Nagyon örülök, hogy ízlik! A tészta az én receptem, a krém Alexandra találmánya, isteni finom! Nagyon örülök, hogy ízlik, remélem holnap is így fog! :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2333562112414866400.post-31144195084826127902011-06-30T21:26:24.810+03:002011-06-30T21:26:24.810+03:00Köszi a gyors választ! 17 grammos zselatincsomag v...Köszi a gyors választ! 17 grammos zselatincsomag volt itthon, de jó lett így is, úgy tűnik. Holnap lesz csak felvágva, most a hűtőben csücsül, és már szépen összeállt. Megkóstoltam külön-külön a tésztáját és a krémjét is, valami isteni mindkettő. A tetejére eper és áfonya kerül majd. Nagyon köszönöm a receptet, biztos, hogy nem utoljára készül! :)Krihttps://www.blogger.com/profile/07478343613620372579noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2333562112414866400.post-91451685863048895192011-06-30T13:57:26.106+03:002011-06-30T13:57:26.106+03:00Kri!
20 g, majd írd meg hogy ízlett, sok sikert!Kri!<br /><br />20 g, majd írd meg hogy ízlett, sok sikert!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2333562112414866400.post-85932794337413028052011-06-30T12:53:05.340+03:002011-06-30T12:53:05.340+03:00Én is gratulálok! :) Szeretném megsütni ezt a tort...Én is gratulálok! :) Szeretném megsütni ezt a tortát a születésnapomra, de van egy kérdésem: hány gramm az egy tasak zselatin pontosan (külföldön élek, itt másfajta márka van)? Még életemben nem használtam zselatint, úgyhogy kicsit izgulok. :)Krihttps://www.blogger.com/profile/07478343613620372579noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2333562112414866400.post-80562884623478902412011-06-18T23:07:06.960+03:002011-06-18T23:07:06.960+03:00Panna,GRATULÁLOK!!!Tényleg megérdemled! Ez a torta...Panna,GRATULÁLOK!!!Tényleg megérdemled! Ez a torta olyan gyönyörű és kívánatos,én teljesen el vagyok tőle ájulva.Pilchardhttps://www.blogger.com/profile/15265709571990757455noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2333562112414866400.post-37217157279756389292011-06-17T18:48:20.137+03:002011-06-17T18:48:20.137+03:00Kedves Panna, gratulálok én is, még bennem is élén...Kedves Panna, gratulálok én is, még bennem is élénken él tavalyról, micsoda felszabadító érzés ez! :)<br />Ja, és a torta is klassz! :)<br />Szia, KataAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2333562112414866400.post-28956318051740479672011-06-17T14:26:51.204+03:002011-06-17T14:26:51.204+03:00GRATULÁLOKGRATULÁLOKBiankahttps://www.blogger.com/profile/04740852582267201615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2333562112414866400.post-45918262463762246452011-06-17T13:30:21.354+03:002011-06-17T13:30:21.354+03:00Gratulálok! és nagyon guszta a torta!!!Gratulálok! és nagyon guszta a torta!!!Turák Kingahttps://www.blogger.com/profile/12101742106183928170noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2333562112414866400.post-49403163892688154162011-06-17T11:26:11.060+03:002011-06-17T11:26:11.060+03:00Erinacea! Köszönöm! Igen, angol!
Alexandra! Köszö...Erinacea! Köszönöm! Igen, angol!<br /><br />Alexandra! Köszönöm és szivesen. :-)<br /><br />Orsi! Köszönöm! Igen, nem eresztek le már soha:)<br /><br />Gesztenye! Köszönöm! Igen, nagyon örülök, hogy vége, nekem ez különösen húzós volt...<br /><br />Szepyke! Köszönöm!<br /><br />Csibe! Jaj, nagyon kedves vagy, köszönöm!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2333562112414866400.post-56807565722654012802011-06-17T10:10:14.503+03:002011-06-17T10:10:14.503+03:00Gratulálok!...és én is (mi is) megérdemeljük ezt a...Gratulálok!...és én is (mi is) megérdemeljük ezt a gyönyörűséget, hogy türelmesen vártunk rád :))Csibehttps://www.blogger.com/profile/09731112192558683720noreply@blogger.com